World Wide Nieuw West

http://www.worldwidenieuwwest.nl/

For english see below

World Wide Nieuw West (2012-2016) is een portret van Amsterdam Nieuw-West en zijn internationale verbindingen. World Wide Nieuw West brengt kleine ondernemers in beeld als ‘multinationals’. De digitale ‘wereldkaart’ laat in een oogopslag zien welke rol de betrokken ondernemers van Nieuw West spelen in de mondiale context. Door verhalen en beelden te koppelen aan een digitale kaart, kan de essentie van het project – de  verschillende locaties en hun verschillende lagen – als kaart gelezen worden en kun je ook de diepte in. De films in het buitenland werden gemaakt door de lokale correspondenten van de VPRO, Metropolis M. Ook werkte ik samen met studenten van de Design Academie Eindhoven. Het project is geëxposeerd in de openbare ruimte op de Osdorper Ban in 2012 en in het Van Eesterenmuseum, Amsterdam in 2015-16.

World Wide Nieuw West is a portrait of Amsterdam New-West and the neighbourhood’s international connections.  An art project by Marjolijn Boterenbrood with stichting Werk Spoor.

World Wide Nieuw West puts small businesses in the picture, the ‘multinationals’ from New West. This results in a digital map of the world, showing the stories and images relating to the entrepreneurs who place New West in an international context.