Partituur van Zoet en Zout, het boek

For english: see below

De Partituur van Zoet & Zout, het boek, is een kunstenaarsboek in de vorm van een bijenkast. Het gaat over leven met zoet en zout op Schouwen Duiveland. Gebaseerd op ervaringen van de mosselvisser, de boer, de duiker, de ecoloog en de bijenhouder van het eiland. In de bijenkast worden de ‘lagen’ van het eiland, gebundeld als pagina’s in een boek. Net zoals bijen in hun korf hun vondsten van over het hele gebied transformeren. Zout, aarde, klei, kril, mosselen, wier, weer en water hebben hun invloed uitgeoefend, het landschap liet zijn sporen achter. Roest, aarde, zout en zoet water schreven hun ‘partituur’.

De Partituur Van Zoet en Zout, het kunstenaarsboek, werd in 2018 gepresenteerd met een performance gebaseerd op het Schouwse lexicon door Michiel Romeyn, acteur en beeldend kunstenaar.

De Partituur van Zoet en Zout 2014-2018 is de titel van mijn bijdrage aan Balanceren tussen Zoet en Zout van de Bewaerschole op Schouwen-Duiveland. De basis van het ‘boek’ is gevormd door een zoektocht naar verhalen, herinneringen en beelden van het eiland. Met mijn als atelier ingerichte bus achterhaalde ik op verschillende locaties op Schouwen-Duiveland wat leven met zoet en zout water betekent. Te volgen op mijn blog, via de gerelateerde locaties. http://partituur.marjolijnboterenbrood.nl/kaart/

Mede mogelijk gemaakt door de Bewaerschole, Mondriaanfonds en stichting Stokroos

The Partituur van Zoet & ZoutScore of sweet and salt– is a book in the form of a beehive. It is about the life with sweet and salt –water- of the island Schouwen Duiveland in Sealand in The Netherlands. About the experiences of the fisherman, the farmer, the diver and the beekeeper of the island. Salt, earth, clay, krill, mussels, seaweed, weather and water influenced the result. Rust, soil and salt wind wrote their ‘score’.