Onderwaterwerk

Met zeebioloog Marnix van Stralen deed Marjolijn Boterenbrood in 2019 een experiment om mosselen op een linnen doek te laten groeien. Het werd loodzwaar van de groeiende massa mossels. Het tweede experiment, een jaar later kwam er een rijkdom aan zakpijpen, kreeftjes, kril, en weerbomen.

Dit jaar test ze op een ander materiaal, op een andere plek: aluminium plaatjes. Voor de zout watertest hangt er een aantal in de haven van Vlieland. Als een brak-zoet-water tegenhanger van het zoute onderwaterwerk hangt er een set plaatjes in het Oosterdok langs de kade van de Biotoop. Wat zal er deze keer groeien?

Op uitnodiging van Into The Great Wide Open werkt Marjolijn Boterenbrood dit jaar vanuit het atelier van de schilder Betsy Akersloot Berg (1850-1922) op Vlieland. Betsy trok op dit Waddeneiland de natuur in om zeegezichten, golven, luchten en de woeste zee op het doek vast te leggen. Honderd jaar later, realiseert Marjolijn Boterenbrood een serie werken waarin ditzelfde landschap centraal staat.