Reprise World Wide Nieuw West

datum
4 September 2013

Broedplaats de Vlugt presenteert  ‘World Wide Nieuw West’

Opening: Zaterdag 7 september
Aanvang: 17.00 uur (tegelijkertijd met de afsluiting van de Van Eesteren sterrenrit Westelijke Tuinsteden)
Lokatie: Broedplaats De Vlugt
Burgemeester de Vlugtlaan 125, Amsterdam
Dagelijks te zien  van 7 t/m 21 september

World Wide Nieuw West is een mooi portret van Amsterdam Nieuw-West en zijn internationale verbindingen. Lokale ondernemers zijn als ‘multinationals’ in beeld gebracht. De ‘wereldkaart’ met de verhalen over en beelden van ondernemers plaatst dit deel van de stad in een internationaal kader. Het lokale is verbonden met het mondiale. De ‘wereldkaart’ laat in een oogopslag zien welke rol de ondernemers uit Nieuw West spelen in de mondiale context.

Ondernemers uit Nieuw-West zijn geinterviewd en gefilmd, over hun ondernemerschap, lokale productie (brood, sambals, jurken, meubilair) en de rol die ze hebben in de buurt. De ‘wereldkaart’  linkt hun verhalen en producten aan plekken over de hele wereld. In reportages uit de verschillende landen over de herkomst van hun producten vind je mondiale thema’s: overbevissing, prijstijgingen van grondstoffen, mondialisering van goederen- en geldverkeer.

In kijkkasten in de openbare ruimte zie je filmportretten van zeven ondernemers uit Nieuw-West en zeven korte films over de herkomst van de producten die zij verkopen. De producten komen uit landen als Bangladesh, Rusland, Turkije, Suriname, Brazilie, Kenia en Senegal. De zeven geportretteerde ondernemers staan voor de vele ondernemers in het stadsdeel die met hun bedrijf een verbinding vormen tussen Nieuw-West en de rest van de wereld. De filmportretten van de ondernemers zijn gemaakt door Buurttelevisie Nieuw-West. De films over productie in het buitenland zijn gemaakt door lokale verslaggevers van het VPRO-programma Metropolis in de betrokken landen.
Het project werd eerder gepresenteerd in Osdorp en is dagelijks te zien op het buitenterrein van broedplaats de Vlugt

http://www.worldwidenieuwwest.nl/

Broedplaats de Vlugt is een initiatief van Stichting Urban Resort.
Urban Resort beheert 7 broedplaatsen in Amsterdam verspreid over de stad en waarvan 3 in Nieuw West en een in Far West. http://www.urbanresort.nl

Op 21 september vindt de Open Broedplaatsendag Nieuw West plaats. De Vlugt komt met een uitgebreid programma, kijk op: https://www.facebook.com/broedplaats.devlugt