Nieuws

6 juni Partituur van Zoet en Zout in Huis de Pinto

Van harte welkom op donderdag 6 juni om 20 uur presenteert Marjolijn Boterenbrood de Partituur van Zoet & Zout in Huis De ... lees verder

Van harte welkom op donderdag 6 juni om 20 uur presenteert Marjolijn Boterenbrood de Partituur van Zoet & Zout in Huis De Pinto in Amsterdam.

Dit kunstenaarsboek, in de vorm van een bijenkast gaat over leven met zoet en zout. Ervaringen van de mosselvisser, de boer, de duiker, de ecoloog en de bijenhouder van Schouwen Duiveland. In de kast worden de ‘lagen’ die het eiland haar heeft laten zien, gebundeld als pagina’s in een boek. Net zoals de bijen in de korf hun vondsten van over het hele gebied transformeren. Zout, aarde, klei, wier, weer en water hebben hun invloed uitgeoefend, het landschap liet zijn sporen achter. Roest, aarde, zout en zoet water schreven hun ‘partituur’.

Programma

Jaap Verseput, agrariër op Schouwen Duiveland, filmer en muzikant, speelt dePartituur op saxofoon

Wanda Reisel, schrijfster, draagt haar gedicht Tienduizend Dingen voor

Erik de Jong, landschapshistoricus, Artisleerstoel, leest een van de ‘pagina’s’ uit het boek

Marjolijn Boterenbrood toont haar Partituur van Zoet & Zout

Jaap & ElectRrick spelen ‘t slotakkoord na de virtuele bijdrage van acteur Michiel Romeijn

Waar

Huis De Pinto
Sint Antoniesbreestraat 69
Amsterdam

Wanneer

Donderdag 6 juni 2019, zaal open 19.30 uur, aanvang 20.00 uur -tot ± 21.30-

Partituur van Zoet & Zout van Marjolijn Boterenbrood komt voort uit het kunstproject ‘Balanceren tussen Zoet en Zout’ op Schouwen Duiveland. Voor meer informatie:

op de kaart

Om verder in te zoomen op de achtergrondverhalen van Partituur van zoet en Zout over Schouwen Duiveland zie: op ... lees verder

Om verder in te zoomen op de achtergrondverhalen van Partituur van zoet en Zout over Schouwen Duiveland zie: op de kaart

17 januari presentatie Partituur van Zoet en Zout

Op donderdag 17 januari om 18 uur presenteert Marjolijn Boterenbrood de Partituur van Zoet & Zout. Schrijfster Wanda Reisel leest haar bijdrage aan het ‘boek’: Tienduizend dingen voor.

Het werk  –wiertekening– van Marjolijn Boterenbrood dat op de Salon in Arti et Amicitiae hangt is een deel van haar kunstenaarsboek Partituur van Zoet & Zout. Dit boek, in de vorm van een bijenkast gaat over leven met zoet en zout. Ervaringen van de mosselvisser, de boer, de duiker, de ecoloog en de bijenhouder van Schouwen Duiveland. In de kast worden de ‘lagen’ die het eiland haar heeft laten zien, gebundeld als pagina’s in een boek. Net zoals de bijen in de korf hun vondsten van over het hele gebied transformeren. Zout, aarde, klei, wier, weer en water hebben hun invloed uitgeoefend, het landschap liet zijn sporen achter. Roest, aarde, zout en zoet water schreven hun ‘partituur’.

1 september, slotakkoord Partituur van Zoet & Zout

In de Schelphoek bij Serooskerke maak ik, na vijf jaar balanceren in, op en met het Zeeuwse eiland Schouwen-Duivenland, ... lees verder

In de Schelphoek bij Serooskerke maak ik, na vijf jaar balanceren in, op en met het Zeeuwse eiland Schouwen-Duivenland, samen met de andere deelnemende kunstenaars de balans op van Zoet en Zout.

Het slotakkoord van mijn bijdrage: de Partituur van Zoet & Zout bestaat uit een ‘boek’ en een installatie. Het boek in de vorm van een bijenkast gaat over de ervaring van leven met zoet en zout. Ervaringen van de mosselvisser, de boer, de duiker, de ecoloog en de bijenhouder. In de installatie heeft zout, aarde, klei, wier, weer en water zijn invloed uitgeoefend, het landschap laat zijn sporen achter. Roest, aarde, zout en zoet water schreven hun ‘partituur’.

Partituur van Zoet & Zout, de installatie waarin het landschap zijn sporen schreef op linnen doeken is te zien in de Schelphoek. Om 15.30 uur vindt hier de presentatie van het ‘boek’ plaats met een performance van Michiel Romeijn.

Van harte welkom! klik hier voor plek en tijdschema

mister Motley

Kijk bij mr Motley voor vakantietips lees verder

Kijk bij mr Motley voor vakantietips

mossel-partituur

Bekijk het proces van mijn Partituur van Zoet en Zout in mijn blog lees verder

Bekijk het proces van mijn Partituur van Zoet en Zout in mijn blog

van onderzoek naar kunstwerk

The Landscape Speaks is nu te zien als deel van de tentoonstelling Goud onder het IJs in Arti et ... lees verder

The Landscape Speaks is nu te zien als deel van de tentoonstelling Goud onder het IJs in Arti et Amicitiae in Amsterdam t/m 26 augustus. Voor meer achtergrondinformatie over mijn bijdrage aan deze tentoonstelling zie: mijn blog op de site van de Wageningen Universiteit

In dit gebied werd het recent mogelijk, door het smelten van de permafrost, onderzoek te doen voor archeologen  Zij vonden schitterende goudschatten van verre voorouders van de Altaj.

Partituur van Zoet&Zout volgen?

http://www.bewaerschole.com/category/kunstenaars/marjolijn-boterenbrood/ lees verder

proefopstelling ‘Partituur van Zoet en Zout’

Hoe be'tekent' het eiland -Schouwen Duiveland- de doeken? Het linnen -vlas van t eiland- bewerkte ik met verschillende materialen zoals metaaldraad, ... lees verder

Hoe be’tekent’ het eiland -Schouwen Duiveland- de doeken? Het linnen -vlas van t eiland- bewerkte ik met verschillende materialen zoals metaaldraad, bijenwas, wier, en zeeuws suikerbietstroop. In de proefopstelling kijk ik hoe grond, aarde, zand, klei, weer en wind, regen, kwelwater en zoute spree de dragers transformeren. IJzeroxide, aarde, wier, zout en zoet water zullen hun ‘partituur’ op de doeken schrijven. Het wordt een ‘membraam’ tussen het landschap en de tijd.

Geur van mest en wier bij Mediamatic

24 mei Odorama: Foul, Fragrant and Filthy.... lees verder

24 mei Odorama: Foul, Fragrant and Filthy.

With Cris Neill, Lotte Geeven, Yeb Wiersma, Marjolijn Boterenbrood, Lieven Heeremans, Frank Bloem and Sanne Groeneveld

Information

Odorama: Foul, Fragrant and Filthy
https://www.mediamatic.net/nl/page/370331/odorama-foul-fragrant-and-filthy

It’s obvious that sweet, soft and pleasant fragrances are more attractive than foul and pungent odours. But how come we detest smelly feet and love stinky cheese? During the Odorama edition on 24 May, we’ll explore everything that reaches the nose, including terribly bad smells. Inhale your supressed fears and longings, meet the skunk living in the Amsterdam Zoo through your nose, taste the most stinky cheeses and learn why farts are much more than clouds of smelly gas.


Naar de mobiele versie van de site.